Honesty is a troublesome source (with love it is always a win).

Host host host. Aldrig slutar det, det konstanta hackandet som följt mig hack i häl sedan före jul. Eller aldrig, det är faktiskt bättre. Och jag har min röst tillbaka, så det är ju en bonus.

Julkaoset är över. Gästerna börjar lämna Panorama, tillbaka till verkligheten säger dem och hänger lite med huvudet. Ja, men varför vara olycklig? Vi väljer ju alla vilken verklighet vi vill ha. Vi måste alla jobba för det vi vill ha, men vad som skiljer oss åt är vad vi nöjer oss med. Jag lever i den verklighet många väljer att ha som sin semester. Sen åker dem tillbaka till jobb i en stad full av avgaser, stänger in sig på kontor och jobbar dygnet runt för att betala av en dyr bil och exklusiva kläder. Jag andas frisk luft, åker skidor varje dag och nöjer mig med maten som står på bordet. Många rynkar på näsan, hur kan man leva så? Tja.. det går alldeles ypperligt svarar jag.

Men alla paradis har sina hakar. Antingen är sanden inte vit nog på stranden, eller vattnet lite för kallt – solen för varm eller så kan man inte hitta svensk falukorv. Mitt paradis har också hakar, men jag väljer att i största mån inte haka upp mig på dem (haha). Dock hittar jag mig själv då och då instängd i ett hörn med ånga tjutandes ur öronen på mig – för mitt paradis har stora hakar som jag förr eller senare snubblar på. Att jobba för ett stort företag är bra och dåligt. Bra för att du har ett starkt kollektiv bakom dig, och med många anställda är Panorama konstant övervakade på vissa områden – och som resort lever dem ju på turism så dem vill ha glada anställda. MEN. Som stort företag överser dem vissa delar där dem kan gömma sig, glömma lojala arbetare och spara pengar. Och för mig är det oacceptabelt i samma stund som dem glömmer mig. Eller försöker gömma mig. Dem klarar det hittills rätt dåligt. En arg Julia hörs. En arg Julia kommer skapa helvete här snart. Bara vänta.

I övrigt har jag jobbat varenda dag sedan den 20 december, förutom 2 dagar då jag hade feber. Idag missade jag en lektion. Första gången det någonsin hänt, räknat över alla säsonger jag har gjort. Det var dock inte mitt fel; om boknings-tjejerna inte berättar för mig att jag inte har en lektion är det svårt att vara där för den. Jag gick dessutom in till dem och frågade dem en timme innan ifall jag hade något bokat, bad dem att ringa eller smsa ifall jag blev bokad – för att jag tänkte gå hem. Jaja, det ordnar sig till slut.

Imorgon har ledigt. Nog för att jag bara jobbar 6 timmar om dagen, men jag är utmattad. Har nu jobbat sjuk i vadå – en vecka? 10 dagar kanske.. Men jag känner att jag behöver lite ledighet. Så under min ledighet ska jag bråka samt söka annat jobb. Extrajobb alltså. Eftersom jag bara jobbar 6 timmar om dagen. Det vill säga när det är mycket gäster här. Nu kommer jag nog bara ha si sådär 2 timmar om dagen.

Fick frågan vad jag har för nyårslöften så där på nyårsdagen (eftersom jag sov när klockan var halv elva och inte hade någon som helst plan att ens försöka vara vaken till tolvslaget, eller för den delen ta mig utanför vår lägenhet), och nej; det har jag inte. Jag tänker bara fortsätta på det spår jag börjat med att vara mer hälsosam – vilket inte är ett löfte utan ett medvetet val för att jag ska må bra. Det gäller inte bara för 2014 utan för resten av mitt liv. Enkelt va?

Nej, nu ska jag ta en tupplur. Eller träna. Har inte bestämt mig än.

Peace

En reaktion på ”Honesty is a troublesome source (with love it is always a win).

  1. Stronga dotter, önskar jag hade lite av din målinriktade livsstil !
    Du är alltid saknad här hemma, till och med den arga Julia 😄….. Skulle vilja höra när du skäller där borta!😏
    💏 Kramar😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s