Get up and dance (laugh honeypie).

Eurovision: jag o Sofie sitter bänkade. Har fyllt bordet med te, lite tomater, physalis, en liten skål chips o Schweizr choklad. Mycket trevligt.

1 framträdandet: skrattar gott. Litauen underhåller, hoppas dem går vidare. Gillar den modiga strippdelen, haha, kallingarna lättade upp stämningen än mer.

2 framträdandet: lång tjej sjunger, det slår mig att hon skulle se ut som en jätte o jag som en krympling om vi stod bredvid varandra. Trevlig låt antar jag, men inte så mycket mer än så. Glömmer den nog om en stund.

3 framträdandet: vacker ballad, kille som ser överlycklig. Språket är som på låtsas så både jag o Sofie sjunger med. Känner lite för snubben faktiskt. Går nog vidare.

– Soffliggarna diskuterar ifall det regnar på andra sidan berget (som är vår utsikt – fantastisk i övrigt – bara ett hus lite i vägen, men vi överlever). Regnskugga över Lillehammer?

4 framträdandet: dansk schlager, duon glider över en scen fylld av rök. De håller hand o bedyrar kärlek till varandra, klassiskt. Bör nog gå vidare, Sofie gillar – jag gissar mest för lite typisk Eurovision. Hade nog väntat mig mer.

5 framträdandet: Michelle heter han. Jahaja, det var kul (faktiskt så skrattar jag). Killen i guldbyxorna! tänker jag spontat. Gud vad roligt. Nu börjar vi komma in i schlagern mer, både i soffan o Eurovision – en till lite mer klassisk låt. Underhållande.

6 framträdandet: Sverigesverige. Fint med ljusstavarna! Spontan tanke: sitter inte gitarren obekvämt högt uppe? Nervös tjej tror jag, men hon är duktig. Vi sjunger med. Bra framträdande. Låten tycks vara lite lättare att komma ihåg nu när den framförs live. Positiv överraskning. Sött.

Synd att det är så många ballader med – då blir det svårare konkurrens!

7 framträdandet: osis att AnnaBergendahl ska bli efterföljd av en till ballad. Stark låt dessutom, uppiggande med lite upbeat. Mer show i numret, kan vara vinst eller förlust – men antagligen något positivt. Förhoppningsvis blir det som kontraster till varandra så att båda går med vinst. Hoppas att båda går vidare 🙂

8 framträdandet: HJÄLP! Vad har hon på sig? Man blir ju lite mörkrädd.. dålig lady Gaga-kopia? Är hon en vampyr kanske? Många teorier snurrar nu i huvudet. Låten har potential, helt klart. Lite fattig emellanåt, men det funkar.

Både jag o Sofie röstar för Sveriges bästa. Tack för ert deltagande i ESC. Jaja.

9 framträdandet: hm.. jaa.. shit? Ska vi skratta? Jag hoppas på en spark i baken. Det skulle kunna vara roligt, det kanske det är? Jag blir för tok för konfunderad. Ska nog ta en göra-te-paus istället. Det var nog ett dåligt betyg.

(Förklarar för Sofie hur man öppnar locket till vattenkokaren. Snart är Holland ur bild, tack.)

Vi skrattar gott åt att vi nu röstat på vårt eget land – något vi precis blev uppmanade att inte göra av de norska programledarna! Tihi 😀

10 framträdandet: snygg inledning. Det slår både mig o hösäcken bredvid mig att inledningen är bajtat från en framträdande med Lady Gaga o Elton John på en gala för MTV. Dåligt. Men smart kanske? Låten är hyfsad, helt okej. Upplägget är snyggt. Pluspoäng.

11 framträdandet: gillar bäst Sofies försök till uttal av namnet. Vet inte vad jag ska säga mer.

12 framträdandet: vacker ballad, som sagt på tv – påminner om något som skulle vara med i Titanic. Inte så mycket mer. Kanske går vidare? Mycket möjligt.

Vi diskuterar tyngdlyftning o annan träning.

13 framträdandet: sexy eyes? Eller? Jag skrattar redan innan han hinner börjar sjunga. Vad ska man säga? Det är eurodiscoschlagerdänga. Dansarna är lite otajta men det överlever man. Texten består mest i ”oooh ooh oooooh”. Kan få gå vidare som toalettpausnummer.

14 framträdandet: myyyys. Gillar 🙂 lite trevligt singersong-writeraktigt. En modern låt på riktigt i Eurovision, vem hade trott det. Kanske rent av bäst hittills? Ska helt klart med. Men det kanske är fusk att plocka ihop ett gäng där endast 1 är från landet i fråga? Äsch. Vem är inte utländsk idag?

15 framträdandet: klassisk ballad. Känns som att jag har hört den här förut? Extremt många toner som klingar välbekant. Men det kanske är ett vinnande koncept? Rätt fint 🙂 Går nog vidare, är värd en plats. Gillar dansarna.

16 framträdandet: innegrej att vara barfota? Sofie ifrågasätter. Men tjejen är onekligen duktig på att sjunga. Fin klänning. Fint framträdande? Mja, typ. Går vidare.

Vi diskuterar smärta. Ska inte jämföras, ens smärta kan vara lika smärtsam som någons annan – åtminstone för tillfället. Man får se saker relativt o sätta i perspektiv, men i slutändan förtjänar alla lika behandling i vad det än gäller. Så som smärta.

17 framträdandet: Uppfriskande? Tja. Det är ju inte dåligt. Konceptet i sig är inte nytt alls – rockgrejen har vart inne nu ett par år – men är på väg ut. Värdigt sista bidrag kan man väl säga. Men dem tycker då att de är hårdare än dem är. Lite irriterande, men det är som det är. Lite kul att se ändå. Har klart en möjlighet att gå vidare.

Japp det vet det. Applåder. Applåder. Hela världen applåder.?

Våra diskussioner fortsätter. Varför måste de alltid prata franska? Dumma fransmän om de inte fattar. Dumdum. Det har inte varit några klädbyten? Spar de på extravagansen till finalen? Mycket möjligt. Ska vi jobba lördagkväll eller får vi sitta i soffan o kolla på finalen? Skulle vara nice.

Vilka går vidare? Litauen, Israel, Danmark, Sverige, Azerbajdzjan (frågetecken på stavningen), Rumänien, Cypern, Kroatien, Georgien, Turkiet. Så där har ni era tio finalister från kvällens semi. Varsågoda. Det var så lite så. Eventuella bubblare: Ukraina o Armenien. (Sofie ojar sig över ett mindre misstag på facebook, en feltagg, jag skrattar.)  Gillar bottenplaceringshyllningen. Fin idé. Skoj.

Hahahahahahahahaha. Medley:t är faktiskt jättekul.

Peace

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s