Like madmen we play each other out.

Havet skrämmer många. Dess vilda strömmar en mörk natt kan få vilken van kapten som helst att be för livet.

Skamset öppnar han dörren tillbaka, sneglar försiktigt in i hemmet. Ska han verkligen våga sig in? Två trasiga tallrikar har vida spritt sig i köket, ett gäng kastade skor har lämnat svarta märken på hallväggen. Han vågar knappt se upp, rädd för konsekvenserna. De vilda diskussionerna slutar inte längre med längtansfyllda sms bedyrade av kärlek, förlåten blir allt sällsyntare.

I det till synes lugna vattnet finner många en trygghet. Men vad man i själva verket inte tänka på är hur mörkt och förvillande det är. Bakom lugnet vilar det djupaste av mörker.

Hon hör dörren öppnas och rädslan sköljs över henne, vill hon verkligen att han ska komma hem idag? Tårarna har skapat fåror av salt längs hennes kinder som sakta droppat på linnet. Hörnet bildar hennes barriär – hon är inte redo att möta sin kärlek än. Hon sluter sina ögon och tänker tillbaka på hur situationen såg ut förr. Så mycket hade förändrats.

Just innan havet stormar, en vulkan brister, ett åskväder till slut släpper sina laddningar, är lugnet det som är som mest utmärkande. Stilla plaskar vattnet, djupare än någonsin. Hettan stiger långsamt ur det stundande vulkanutbrottet. Allt är tyst precis innan första blixten förblindar molnets kontroll.

Det är lättare att se slutet av något utifrån. Det är lättare att förutse en storm när man sett en förut. Det är lättare att känna stigande hetta för någon som inte stått vid vulkanens kant för att räkna ned. Det är lättare för någon som är rädd för åskan att uppskatta en tid innan himlen öppnar sig i en vild kakofoni.

Utdrag. Jag orkar inte organisera min ordflöden i natt. Sov gott honeypies. 🙂

Peace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s